An duo lorem altera gloriatur. No imperdiet adver sarium pro. No sit sumo lorem. Mei ea eius elitr consequ untur. In mel aeterno.
1-677-124-44227

184 Main Collins Street | West Victoria 8007

Follow us on Social media

Lorem ipsum proin gravida nibh vel velit auctor alique tenean sollicitudin.

0765 390 791

Program programari 09:00-22:00

office@rovent.ro

office@rovent.ro

Top

Ignifugare Pod

Ignifugarea podului

a

Îndeplinirea normelor de securitate la incendiu pentru construcții, în special pentru clădirile din zone cu densitate ridicată, este unul dintre cei mai cruciali pași în finalizarea procesului de construcție a clădirii. Pentru a îmbunătăți siguranța generală a clădirilor și pentru a asigura respectarea normelor în construcții, trebuie să știm că structurile din lemn sau pe bază de lemn cum sunt podurile, trebuiesc ignifugate.

Podul este acel spațiu închis între acoperiș și plafonul casei care aglomerează de cele mai multe ori cantități mari de lemn și materiale pe bază de lemn. Astfel devine imperativă nevoia de a trata și ignifuga corespunzător podul casei cu produse ignifuge de bună calitate aplicate corespunzător.

Așadar lemnul ignifugat este acel lemn ce a fost tratat cu substanțe chimice ignifuge pentru a produce un produs care rezistă la aprindere și încetinește semnificativ răspândirea focului.

Prestatorul serviciului de ignifugare trebuie:

– Să determine modul de ventilație (natural /artificial).

– Să determine consumul specific (substanța și modul de tratare se stabilesc în funcție de natura lucrării).

– Să pună la dispoziția beneficiarului documentele justificative de achiziție materie primă și fișele tehnice/avizele substanțelor folosite.

– Prestatorul va ignifuga eșantioane care vor fi testate în condiții de laborator pentru a determina reușita operațiunii. Atenție!!! Eșantioanele vor fi tratate în prezența beneficiarului în aceleași condiții și cu aceeași substanță ca și restul lucrării, după care vor fi sigilate și trimise la laborator.

– Să aplice substanța și în locurile ferite sau greu accesibile.

Consumul de soluție ignifugă/mp se identifică în funcție de suprafața totală ce urmează a fi tratată.

⚠️ La o simplă analiză a documentelor tehnice puteți calcula consumul necesar de soluție ignifugă.
⚠️ Un cost prea mic trebuie să ridice semne de întrebare.

Ignifugăm următoarele structuri

a
 • structuri case, grădinițe: șarpante, acoperișuri, mansarde, tavane;
 • parchet, mobilă, obiecte ornamentale exterioare;
 • gard, terasă, docuri, stâlpi electricitate;
 • traverse de cale ferată;
 • construcții provizorii în care se lucrează cu substanțe combustibile sau cu foc deschis: depozite, magazii.

Tratament lemn: Gama completă

a
 • Tratament împotriva cariilor și insectelor în general;
 • Tratament împotriva mucegaiului și a fungilor;
 • Tratament împotriva focului.

De ce este importantă ignifugarea podului?

a

Cel mai important, ignifugarea podului este o măsură de siguranță critică ce salvează vieți și în același timp reduce costurile asigurării.

Apelarea la serviciile unui profesionist în servicii de ignifugare este deosebit de importantă astăzi, deoarece volumul mare de echipamente electrice și electronice din clădirile de astăzi, împreună cu un volum mai mare de materiale combustibile, pot crește potențialul de pericol de incendiu.

Aplicarea ignifugantului la nivelul podului trebuie programată după ce învelitoarea a fost montată în cazul tratamentelor exclusiv interioare, sau sincronizarea lucrării de ignifugare cu cea de montare a învelitorii astfel încât între cele două operațiuni să nu avem precipitații.

Tratamentul efectiv se realizează prin pulverizare substanțe ignifuge folosid echipamente profesionale de tip pompe airless ce permit aplicări foarte eficiente și rapide.

Alege ca podul tău să fie protejat atât ignifug cât și tratat contra dăunătorilor cum sunt insectele de tipul cari de lemn și contra fungilor și ciupercilor ce degradează structura lemnului.

Sună acum și programează o evaluare gratuită cu unul din specialiștii noștri care vor propune soluțiile optime pentru protecția podului și a căminului tău.

CUM LUCRĂM

Proces simplu și rapid

a
a

Programare în max 24h

a

Inspecție Gratuită

a

Ofertă de preț corectă

a

Lucrare de calitate

Despre ignifugare pod

Este procedeul prin care se tratează lemnul cu substanțe ignifuge, în urmă căruia se obține un comportament mai bun la foc, se limitează propagarea incendiului și face jarul mai ușor de stins. Trebuie subliniat că nu este o modalitate de protecție prin care lemnul devine complet incombustibil.

Substanțele folosite sunt în general silicați de sodiu, calciu sau potasiu. Tratarea se poate face înainte ca lemnul să fie folosit la construcții sau după ce construcția a fost realizată. Tratarea înainte se face în unități speciale, prin impregnare în autoclave, sub vid sau sub presiune.

Tot înainte se poate face impregnarea prin imersie. Este mai dificilă pentru că trebuie făcute căzi în care se pune substanța și unde lemnul va fi imersat. Cum lemnul folosit în construcții are dimensiuni mari operațiunea nu este tocmai la îndemână. Lemnul stă în această soluție câteva ore, timp în care trebuie întors pentru a absorbi pe toate laturile.

Ajungem în marea majoritatea a situațiilor la ignifugarea suprafețelor și materialelor lemnoase de la nivelul mansardei prin pensulare sau pulverizare. Bineînțeles că există și aici etape premergătoare pulverizării printre care îndepărtarea resturilor de coajă, chituirea crăpăturilor mari, desprăfuirea sau înlăturarea straturilor anterioare de vopsele sau alte straturi peliculogene.

La fel de important este măsurarea parametrilor de umiditate și temperatură pentru a ne asigura că soluția se aplică în condiții optime.

Pentru ca ignifugarea să fie eficientă lemnul nu trebuie să aibă o umiditate mai mare de 18%. Procedeul de ignifugarea nu se aplică dacă temperatura mediului ambiant este mai mică de 10ºC iar umiditatea mai mare de 70%.

Substanțele pentru ignifugare sunt diverse. Există soluții ce îndeplinesc clase inferioare sau după caz și clase superioare de reacție la foc în funcție și de diluție și metoda de aplicare. Regula de aplicare trebuie să fie cea impusă de producătorul soluției ignifuge și regăsite în fișele tehnice aferente, corelate cu cerințele tehnice ale proiectantului.

De ce să alegi serviciile ROVENT?

a
 • Promptitudine și respect pentru fiecare lucrare executată
 • Cea mai bună ofertă de pe piață pentru companii
 • Toate serviciile de întreținere clădiri, prin intermediul unui singur furnizor
 • Cel mai avantajos raport calitate-preț de pe piață
 • Aparatură de ultimă generatie, mânuită de personal calificat
 • Consiliere gratuită în alegerea soluției care vi se potrivește cel mai bine
 • Suport tehnic de specialitate. Găsim soluțiile optime nevoilor dumneavoastră

Suntem aici pentru orice întrebare ai despre serviciile noastre.

SUNĂ-NE

076 539 079