An duo lorem altera gloriatur. No imperdiet adver sarium pro. No sit sumo lorem. Mei ea eius elitr consequ untur. In mel aeterno.
1-677-124-44227

184 Main Collins Street | West Victoria 8007

Follow us on Social media

Lorem ipsum proin gravida nibh vel velit auctor alique tenean sollicitudin.

0765 390 791

Program programari 09:00-22:00

office@rovent.ro

office@rovent.ro

Top

Ignifugare Pod

Ignifugarea podului

a

Indeplinirea normelor de securitate la incendiu pentru construcții, în special pentru clădirile din zone cu densitate ridicată, este unul dintre cei mai cruciali pași în finalizarea procesului de construcție a clădirii. Pentru a îmbunătăți siguranța generală a clădirilor și pentru a asigura respectarea normelor in construcții, trebuie sa stim ca structurile din lemn sau pe baza de lemn cum sunt podurile ,trebuiesc ignifugate.

Podul este acel spatiu inchis intre acoperis si plafonul casei care aglomereaza de cele mai multe ori cantitati mari de lemn si materiale pe baza de lemn. Astfel devine imperativa nevoia de a trata si ignifuga corespunzator podul casei cu produse ignifuge de buna calitate aplicate corespunzator.

Asadar lemnul ignifugat este acel lemn ce a fost tratat cu substanțe chimice ignifuge pentru a produce un produs care rezistă la aprindere și încetinește semnificativ răspândirea focului.

Prestatorul serviciului de ignifugare trebuie:

– sa determine modul de ventilatie(natural /artificial).

– sa determine consumul specific (substanta și modul de tratare se stabileste în functie de natura lucrarii.

– sa pună la dispozitia beneficiarului documentele justificative de achiziție materie primă si fisele tehnice/avizele substantelor folosite.

– Prestatorul va ignifuga eșantioane care vor fi testate în condiții de laborator pentru a determina reușita operațiunii. Atenție!!! eșantioanele vor fi tratate în prezența beneficiarului în aceleași condiții și cu aceeași substanță ca și restul lucrării, dupa care vor fi sigilate și trimise la laborator.

– Sa aplice substanta si in locurile ferite sau greu accesibile

Consumul de solutie ignifuga/mp se identifica in functie de suprafata totala ce urmeaza a fi tratata.

⚠️ La o simpla analiza a docuentelor tehnice puteti calcula consumul necesar de solutie ignifuga.
⚠️ Un cost prea mic trebuie să ridice semne de intrebare.

Ignifugam urmatoarele structuri

a
 • structuri case, gradinite: sarpante, acoperisuri, mansarde, tavane
 • parchet, mobila, obiecte ornamentale exterioare
 • gard, terasa, docuri, stalpi electricitate
 • traverse de cale ferata
 • constructii provizorii  in care se lucreaza cu substante combustibile sau cu foc deschis: depozite, magazii

Tratament lemn: Gama completa

a
 • Tratament impotriva cariilor si insectelor in general;
 • Tratament impotriva mucegaiului si a fungilor;
 • Tratament impotriva focului.

De ce este importanta ignifugarea podului?

a

Cel mai important, ignifugarea podului este o măsură de siguranță critică ce salvează vieți si in acelasi timp reduce costurile asigurării.

Apelarea la serviciile unui profesionist in servicii de ignifugare este deosebit de importantă astăzi, deoarece volumul mare de echipamente electrice și electronice din clădirile de astăzi, împreună cu un volum mai mare de materiale combustibile, pot crește potențialul de pericol de incendiu.

Aplicarea ignifugantului la nivelul podului trebuie programata dupa ce invelitoarea a fost montata in cazul tratamentelor exclusiv interioare, sau sincronizarea lucrarii de ignifugare cu cea de montare a invelitorii astfel incat intre cele doua operatiuni sa nu avem precipitatii.

Tratamentul efectiv se realizeaza prin pulverizare substante ignifuge folosid echipamente profesionale de tip pompe airless ce permit aplicari foarte eficiente si rapide.

Alege ca podul tau sa fie protejat atat ignifug cat si tratat contra daunatorilor cum sunt insectele de tipul cari de lemn si contra fungilor si ciupercilor ce degradeaza structura lemnului.

Suna acum si programeaza o evaluare gratuita cu unul din specialistii nostri care vor propune solutiile optime pentru protectia podului si a caminului tau.

CUM LUCRAM

Proces simplu si rapid

a
a

Programare in max 24h

a

Inspectie Gratuita

a

Oferta de pret corecta

a

Lucrare de calitate

Despre ignifugare pod

Este procedeul prin care se tratează lemnul cu substanțe ignifuge,in urma caruia se obtine un comportament mai bun la foc,se limiteaza propagarea incendiului și face jarul mai ușor de stins. Trebuie subliniat că nu este o modalitate de protecție prin care lemnul devine complet incombustibil.

Substanțele folosite sunt în general silicați de sodiu, calciu sau potasiu. Tratarea se poate face înainte ca lemnul să fie folosit la construcții sau după ce construcția a fost realizată. Tratarea înainte se face în unitati speciale, prin impregnare în autoclave, sub vid sau sub presiune.

Tot înainte se poate face impregnarea prin imersie. Este mai dificilă pentru că trebuie făcute căzi în care se pune substanța și unde lemnul va fi imersat. Cum lemnul folosit în construcții are dimensiuni mari operațiunea nu este tocmai la îndemână. Lemnul sta în aceasta soluție câteva ore, timp în care trebuie întors pentru a absorbi pe toate laturile.

Ajungem in marea majoritatea a situatiilor la ignifugarea suprafetelor si materialelor lemnoase de la nivelul mansardei prin pensulare sau pulverizare. Bineinteles ca exista si aici etape premergatoare pulverizarii printre care indepartarea resturilor de coaja, chituirea crapaturilor mari, desprafuirea sau inlaturarea straturilor anterioare de vopsele sau alte straturi peliculogene.

La fel de important este masurarea parametrilor de umiditate si temperatura pentru a ne asigura ca solutia se aplica in consitii optime

Pentru ca ignifugarea să fie eficientă lemnul nu trebuie să aibă o umiditate mai mare de 18%.Procedeul de ignifugarea nu se aplica dacă temperatura mediului ambiant este mai mică de 10ºC iar umiditatea mai mare de 70%.

Substanțele pentru ignifugare sunt diverse. Există solutii ce indeplinesc clase inferioare sau dupa caz si clase superioare de reactie la foc in functie si de dilutie si metoda de aplicare. Regula de aplicare trebuie sa fie cea impusa de producatorul solutiei ignifuge si regasite in fisele tehnice aferente,corelate cu cerintele tehnice ale proiectantului.

De ce sa alegi serviciile ROVENT?

a
 • Promptitudine si respect pentru fiecare lucrare executata
 • Cea mai buna oferta de pe piata pentru companii
 • Toate serviciile de întretinere cladiri, prin intermediul unui singur furnizor
 • Cel mai avantajos raport calitate-pret de pe piata
 • Aparatură de ultima generatie, manuita de personal calificat
 • Consiliere gratuita in alegerea solutiei care vi se potriveste cel mai bine;
 • Suport tehnic de specialitate. Gasim solutiile optime nevoilor dumneavoastra

Suntem aici pentru orice intrebare ai despre serviciile noastre.

SUNA-NE

076 539 079