An duo lorem altera gloriatur. No imperdiet adver sarium pro. No sit sumo lorem. Mei ea eius elitr consequ untur. In mel aeterno.
1-677-124-44227

184 Main Collins Street | West Victoria 8007

Follow us on Social media

Lorem ipsum proin gravida nibh vel velit auctor alique tenean sollicitudin.

0765 390 791

Program programari 09:00-22:00

office@rovent.ro

office@rovent.ro

Top

Ignifugare Mansardă

Ignifugarea mansardei

a

Mansarda este adesea un pod înalt, constituit între învelitoare și planșeul casei, transformat în spațiu de locuit. În majoritatea cazurilor mansardele sunt formate preponderent din structuri și materiale lemnoase (grinzi, căpriori, astereala etc.)

Lemnul are o mulțime de calități, dar și slăbiciuni precum rezistența redusă la foc, la umiditate, la atacul unor insecte, ciuperci și mucegaiuri. Când îl folosim la fabricarea mobilierului și a altor obiecte este protejat din fabrică prin diferite procedee, iar dacă se întâmplă să fie afectat de apă, mucegaiuri sau insecte, chiar dacă deteriorarea este totală urmările nu sunt dramatice.

Ce se întâmplă însă atunci când este folosit la construirea unor case din lemn, când scândurile, grinzile și stâlpii sunt materiale de construcții de a căror rezistență la foc, apă și insecte depinde întreaga casă și chiar viața celor din ea? În acest caz este nevoie de tratamente speciale pentru a-i crește rezistența.

Ce este ignifugarea mansardei?

a

Ignifugarea mansardei este procedeul prin care se tratează lemnul cu substanțe ignifuge, în urmă căruia se obține un comportament mai bun la foc, se limitează propagarea incendiului și face jarul mai ușor de stins. Trebuie subliniat că nu este o modalitate de protecție prin care lemnul devine complet incombustibil.

Substanțele folosite sunt în general silicați de sodiu, calciu sau potasiu. Tratarea se poate face înainte ca lemnul să fie folosit la construcții sau după ce construcția a fost realizată. Tratarea înainte se face în unitati speciale, prin impregnare în autoclave, sub vid sau sub presiune.

Tot înainte se poate face impregnarea prin imersie. Este mai dificilă pentru că trebuie făcute căzi în care se pune substanța și unde lemnul va fi imersat. Cum lemnul folosit în construcții are dimensiuni mari operațiunea nu este tocmai la îndemână. Lemnul stă în această soluție câteva ore, timp în care trebuie întors pentru a absorbi pe toate laturile.

Ajungem în marea majoritatea a situațiilor la ignifugarea suprafețelor și materialelor lemnoase de la nivelul mansardei prin pensulare sau pulverizare. Bineînțeles că există și aici etape premergătoare pulverizarii printre care îndepărtarea resturilor de coajă, chituirea crăpăturilor mari, desprăfuirea sau înlăturarea straturilor anterioare de vopsele sau alte straturi peliculogene.

La fel de important este măsurarea parametrilor de umiditate și temperatură pentru a ne asigura că soluția se aplică în condiții optime.

Pentru ca ignifugarea să fie eficientă lemnul nu trebuie să aibă o umiditate mai mare de 18%. Procedeul de ignifugarea nu se aplică dacă temperatura mediului ambiant este mai mică de 10ºC iar umiditatea mai mare de 70%.

Substanțele pentru ignifugare sunt diverse. Există soluții ce îndeplinesc clase inferioare sau după caz și clase superioare de reacție la foc în funcție și de diluție și metodă de aplicare. Regula de aplicare trebuie să fie cea impusă de producătorul soluției ignifuge și regăsite în fișele tehnice aferente, corelate cu cerințele tehnice ale proiectantului.

Alege ca podul tău să fie protejat atât ignifug cât și tratat contra dăunătorilor cum sunt insectele de tipul cari de lemn și contra fungilor și ciupercilor ce degradează structura lemnului.

Sună acum și programează o evaluare gratuită cu unul din specialiștii noștri care vor propune soluțiile optime pentru protecția podului și a căminului tău.

Prestatorul serviciului de ignifugare trebuie:

– Să determine modul de ventilație (natural /artificial).

– Să determine consumul specific (substanța și modul de tratare se stabilesc în funcție de natura lucrării).

– Să pună la dispoziția beneficiarului documentele justificative de achiziție materie primă și fișele tehnice/avizele substanțelor folosite.

– Prestatorul va ignifuga eșantioane care vor fi testate în condiții de laborator pentru a determina reușita operațiunii. Atenție!!! Eșantioanele vor fi tratate în prezența beneficiarului în aceleași condiții și cu aceeași substanță ca și restul lucrării, după care vor fi sigilate și trimise la laborator.

– Să aplice substanța și în locurile ferite sau greu accesibile.

Consumul de soluție ignifugă/mp se identifică în funcție de suprafața totală ce urmează a fi tratată.

⚠️ La o simplă analiză a documentelor tehnice puteți calcula consumul necesar de soluție ignifugă.
⚠️ Un cost prea mic trebuie să ridice semne de întrebare.

Ignifugăm următoarele structuri

a
  • structuri case, grădinițe: șarpante, acoperișuri, mansarde, tavane;
  • parchet, mobilă, obiecte ornamentale exterioare;
  • gard, terasă, docuri, stâlpi electricitate;
  • traverse de cale ferată;
  • construcții provizorii în care se lucrează cu substanțe combustibile sau cu foc deschis: depozite, magazii.

Tratament lemn: Gama completă

a
  • Tratament împotriva cariilor și insectelor în general;
  • Tratament împotriva mucegaiului și a fungilor;
  • Tratament împotriva focului.
CUM LUCRĂM

Proces simplu și rapid

a
a

Programare în max 24h

a

Inspecție Gratuită

a

Ofertă de preț corectă

a

Lucrare de calitate

De ce să alegi serviciile ROVENT?

a
  • Promptitudine și respect pentru fiecare lucrare executată
  • Cea mai bună ofertă de pe piață pentru companii
  • Toate serviciile de întreținere clădiri, prin intermediul unui singur furnizor
  • Cel mai avantajos raport calitate-preț de pe piață
  • Aparatură de ultimă generatie, mânuită de personal calificat
  • Consiliere gratuită în alegerea soluției care vi se potrivește cel mai bine
  • Suport tehnic de specialitate. Găsim soluțiile optime nevoilor dumneavoastră

Suntem aici pentru orice întrebare ai despre serviciile noastre.

SUNĂ-NE

076 539 079